Venkelthee voor baby’s. Welke gezondheidsvoordelen heeft dat?

Venkelthee staat niet alleen om zijn friszoete anijsachtige aroma’s. Venkelthee staat ook bekend om zijn geneeskrachtige voordelen. Voor baby’s en peuters biedt venkelwater uitkomst voor een hoop veelvoorkomende klachten. Denk hierbij aan buikkrampen, spijsverteringsstoornissen, aandoeningen aan de luchtwegen en schimmels.

Let op: venkelwater mag je niet klakkeloos blijven geven aan je kind. Je moet rekening houden met een bepaalde dosering. 150 milliliter per dag. Verspreid over vier gelijke delen. Gedurende een week. Teveel venkelwater kan schadelijke effecten met zich mee brengen.

Remedie voor koliek

Koliek is een veelvoorkomend verschijnsel bij baby’s. Koliek zijn heftige buikkrampen bij baby’s en veroorzaken een enorme winderigheid door gasvorming in de darmen. Baby’s kunnen ontzettend naar worden van de pijn. Dit resulteert in enorm lange huilbuien. Dat is niet leuk voor de baby, maar ook niet voor de ouders.

Venkel gaat winderigheid tegen en maakt het darmkanaal rustig. Hiermee worden de klachten van koliek aanzienlijk verminderd. Het maakt dat je baby kalmer raakt en minder pijn heeft.

Oplossing voor spijsverteringsstoornissen.

Venkelwater vermindert spijsverteringsstoornissen. Een lepel gekookt venkelzaad in 100 tot 150 milliliter water is zeer effectief.

Natuurlijk laxeermiddel

Constipatie is een bekend fenomeen bij baby’s die flesvoeding krijgen. Flesvoeding veroorzaakt peristaltische bewegingen in de dikke darm. Deze beweging leiden tot heftige pijnen en daardoor ook tot eindeloze huilbuien.

Venkelwater maakt de dikke darm weer rustig en heeft hierdoor een gunstige invloed op de ontlasting. Venkelwater verlicht de constipatie van je baby.

Remedie voor aandoeningen van de luchtwegen

De zaden van de venkel zijn ook nuttig in het verlichten van respiratoire aandoeningen zoals hoesten, astma, bronchitis en longkanker abcessen.

Het sap van venkelbladeren is ook gunstig voor deze ademhalingsziekten. Als je geen venkel bladeren hebt, dan kan je ook zaadjes gebruiken.

Antimicrobiële eigenschappen

De zaden van venkel bevatten antimicrobiële eigenschappen. De antimicrobiële eigenschappen voorkomen gevaarlijke bacteriën en diverse schimmelsoorten.

Levering van antioxidanten

Het belang van antioxidanten wordt veelal onderschat bij baby’s. Baby’s hebben een goede eetlust en eten relatief veel voor hun grootte. De reden hiervoor is dat ze snel moeten groeien. Daardoor hebben baby ‘s vrij veel vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen weefsels en cellen beschadigen. Je kan dit tegen gaan met antioxidanten. Venkel heeft antioxiderende eigenschappen die je regelmatig in de vorm van water kan geven aan de baby’s.

Brengt kalmte en rust

Venkelthee staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Als je een huilbaby hebt, vormt venkelthee uitkomst. Venkelthee zorgt dat de baby relaxt en zich minder ongemakkelijk voelt.

Waar je verder op moet letten

Stop met het geven van venkelwater wanneer je merkt dat je kind er allergisch voor is. Denk hierbij aan uitslag op de huid of andere allergische symptomen.

Tevens mag je niet direct venkelzaden geven aan je baby. Naast het feit dat je kind nog geen tanden heeft, is het direct eten van venkelzaden schadelijk voor de gezondheid vanwege het hallucinerend effect.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *