Venkelthee voor baby’s met buikkrampjes? Hoe zit dat?

Elke ouder is ermee bekend. Een klein weerloos kindje dat maar blijft huilen. Na een bezoek aan de dokter weet je wat er scheelt: je kind heeft last van buikkrampjes. Hartstikke zielig en pijnlijk voor je kindje. Troosten verlicht de pijn, maar neemt de pijn niet weg. Venkelthee wel! Alleen hoe zit dat precies? Mogen baby’s venkelthee? Zo ja, in welke dosis mogen ze venkelthee?

Venkelthee voor baby’s. Is dat veilig?

Venkel is een uitstekende kruid voor kinderen met koliek en problemen met de spijsvertering. Venkelthee verbetert de spijsvertering en zorgt ervoor dat de melk beter wordt verwerkt. Hierdoor nemen de klachten van de buikkrampen af.Venkel is misschien wel het mildste en meest veilige geneesmiddel voor buikpijn, spasmen van het maagdarmkanaal, winderigheid en het verlichten van gassen. Echter is een teveel gebruik aan venkelthee niet aanbevolen. Lang en veelvuldig gebruik van venkelthee kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de baby. Neem daarom niet langer dan een week venkelthee.

Venkelthee voor baby’s. Lusten baby’s venkelthee?

Venkelthee is zoet en heeft een lichte scherpe smaak dat lijkt op anijs en zoethout. Baby’s houden van zoet. Venkelthee is dus geen drank dat baby’s niet lekker vinden. Integendeel, er is een grote kans dat je baby er verzot op is! Dit zorgt ervoor dat je kind met plezier venkelwater zal drinken.

Venkelthee voor baby’s. Wat is het effect op baby’s?

Jaren geleden werd venkel in siroopvorm gemaakt en gebruikt om een baby met koliek te behandelen. Venkel staat al van oudsher bekend als het remedie tegen huilende baby’s en baby’s met buikkrampen. Venkel werkt namelijk zeer rustgevend op het darmkanaal.Venkelthee werkt absoluut bij het verminderen van de buikkrampen. Echter probeer je baby ook te kalmeren met een niet-medicinale aanpak. Baker je kind in, schommel ermee of zorg dat je kind ergens op kan zuigen. Dit kalmeert een kind ook.

Venkelthee voor baby’s. Wat is de dosering van venkelthee voor baby’s?

Venkelthee maken voor je baby is zo gebeurd. Voeg een halve theelepel venkelzaad toe aan ongeveer 350 milliliter kokend water. Laat het 10 minuutjes intrekken. Voordat jij je kind de venkelthee laat drinken, moet je ervan verzekerd zijn dat het water wat is afgekoeld! Voel met je vinger in de venkelthee of neem zelf een klein slokje.Je kan je baby gedurende een dag drie of vier keer een beetje venkelthee geven.

Venkelthee voor baby’s. Waar moet je op letten?

Venkelthee is vrij verkrijgbaar in de apotheek. Echter betekent dit niet meteen dat je helemaal los kan gaan in het gebruik van venkelthee. Wees altijd voorzichtig in het gebruik van venkelthee.

Venkelthee bezit de aromastof estragol. Deze aromastof schijnt schadelijk te zijn voor de gezondheid van dieren. In hoeverre het schadelijk is voor een baby is niet helemaal bekend. Het is algemeen bekend dat de aromastof estragol niet schadelijk is bij laag gebruik. Alleen bij veelvuldig gebruik kan venkelthee schadelijke effecten hebben. Daarom wordt er gewaarschuwd om niet te lang en te veel venkelthee te gebruiken.

Het is aangeraden om venkelwater per dag in totaal 150 milliliter venkelwater te geven. Verdeel deze hoeveelheid in drie of vier gelijke hoeveelheden per dag. Geef niet langer dan een week venkelthee. Je baby zal gegarandeerd minder buikkrampen hebben.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *