Afvallen met venkelthee

Hoe zit dat? Venkelthee en afvallen

Heb jij wat kilo’s teveel hangen aan je heupen? Ben je ontevreden met je hangarmen? Druk bezig met het vinden van een gezonde remedie om af te vallen. Venkelthee is een goed middel om af te vallen. Hoe dat werkt en waarom dat werkt, lees je in dit artikel.

Wat is venkelthee of venkelwater?

Venkelwater of venkelthee is gewoon water dat doordrenkt is met venkelzaad. Venkelwater heeft een licht gouden kleur, ruikt fris en schoon en de smaak is helemaal niet slecht! Integendeel, venkelwater is zoet, fris en anijsachtig.

Leuk om te weten: de venkelzaden of venkelwater heeft een milde zoethout smaak. Dit is een goede ademverfrisser!

De kracht van venkelthee

Venkel is een beproefde en oude kruid dat al eeuwenlang als geneesmiddel wordt voorgeschreven voor obesitas! De zaden zijn kleine krachtpatsers en werken ontgiftend, zuiverend en metabolisme-stimulerend. Een ultiem medicijn voor iedereen die gezond wil leven en het is ook niet eens zo duur! Ideaal voor de mensen die zuinig geld uitgeven, maar wel gezond willen leven.

Hoe venkelthee zorgt dat je afvalt

Er zijn diverse redenen waarom venkelthee ervoor zorgt dat je afvalt.

Venkelthee verbetert het metabolisme

Venkelthee verbetert het metabolisme. Metabolisme gaat over de snelheid waarmee onze cellen energie verbruiken uit het voedsel dat we eten. Door het stimuleren van het metabolisme, worden calorieën in voedsel sneller verbrand. Dit leidt tot gewichtsverlies.

Venkelthee remt de eetlust

Venkelthee is natuurlijke eetlustremmer. Kauwen op venkelzaad en het drinken van venkelthee zijn natuurlijke manieren bij het onderdrukken van de eetlust.

Venkelthee zuivert het bloed

Venkelthee zuivert het bloed. Zo wordt het overtollige urinezuur in het bloed afgebroken. Dit bevordert de vertering van de vetten in de lever.

Venkelwater werkt vochtafdrijvend

Venkelwater heeft een mild vochtafdrijvend effect. Dit houdt je alert en actief. Actief zijn resulteert sneller in gewichtsverlies.

Venkelthee is een stimulator voor de aanmaak van melatonine

Venkelthee stimuleert melatonine. Melatonine is een natuurlijk hormoon dat geproduceerd wordt in de hersenen door de hypofyse. De hypofyse is verantwoordelijk voor het reguleren van de slaap. Een goede nachtrust van 6-8 uur is van cruciaal belang voor het verliezen van gewicht en het uiteindelijk op peil houden van een gezond gewicht.

Voedingstoffen in venkel die helpen bij gewichtsverlies
Zo klein als ze zijn, zo bomvol zitten de zaden met waardevolle voedingsstoffen die goede eigenschappen hebben voor de stofwisseling en vetverbranding.

Calcium

Calcium helpt bij het in stand houden van het gewicht. Dit komt omdat calcium een verzadigend gevoel geeft. Hierdoor heb je minder snel de neiging om naar lekkernijen te grijpen.

Naast het feit dat calcium bijdraagt aan gewichtsverlies, is het ook goed voor het onderhouden van je botstructuur.

Magnesium

Het mineraal magnesium is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Het mineraal helpt bij het aanmaken van hormonen, het opbouwen van spieren en botten, het zorgt dat de spieren en zenuwen ontspannen en het zorgt voor een goede stofwisseling. Daarom staat het mineraal ook wel bekend als het ‘antistressmineraal’.

Een tekort aan magnesium resulteert in stress en zenuwen. Het is een feit dat bij een te hoog stress gehalte we sneller veel meer gaan eten. Aangezien veel mensen een tekort hebben aan magnesium, is venkelthee een van de oplossingen om je magnesiumgehalte op peil te brengen.

Fosfor

Fosfor is een belangrijke stof voor de energievoorziening in ons lichaam. Door fosfor te consumeren, zorg je goed voor je metabolisme. Dit resulteert in een evenwichtiger gewicht.

Kalium

Ben jij bezig met een zwaar dieet? Dan moet je oppassen dat je geen tekorten oploopt aan bepaalde voedingsstoffen. Bij een streng dieet loop je algauw een kaliumtekort op. Kalium is essentieel voor een gezond hart en een goede werking van het zenuwstelsels.

Om deze reden is het verstandig om venkelthee te drinken. Venkelthee draagt niet alleen bij aan afvallen, maar venkelthee zorgt er ook voor dat het kaliumtekort wordt aangevuld.

Vitamine B6

Vitamine B6 helpt bij het afvallen. Vitamine B6 zorgt er namelijk voor dat vetten worden afgebroken. Op deze manier kom je minder snel aan. Daarnaast is vitamine B6 belangrijk voor een goede werkende schildklier. De schildklier zorgt voor een gezonde stofwisseling . Hoe gezonder de stofwisseling is, hoe minder snel je met je gewicht loopt te tobben.

Vitamine C

Vitamine C is belangrijk voor het metabolisme. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat vet omgezet wordt in energie. Twee dingen die bijdragen aan afvallen.

Een recept voor venkelwater bij gewichtsverlies

Venkelwater is eenvoudig te maken en vergt geen ingewikkelde karweitjes. Je kan het venkelwater op twee manieren maken:

  • Laat venkelzaad intrekken in kokend water en koel het vervolgens af
  • Laat venkelzaad een nacht intrekken in water